Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Συνταγές / Αντίπαρος /

Αστακουδάκια λαδολέμονο

Αστακουδάκια λαδολέμονο

Αντίπαρος
Κλασικός μεζές της Πάρου και της Αντιπάρου, τα βραστά αστακουδάκια δεν χρειάζονται τίποτε άλλο από ένα απλό λαδολέμονο, που δεν θα καλύψει με έντονα αρώματα τη φίνα νοστιμιά τους.
Maximize icon Recipe Featured Image

Υλικά

2 αστακουδάκια, περίπου 1 κιλό
νερό
χονδρό αλάτι
100 ml ξίδι από λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΈΜΟΝΟ
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
35 ml χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα μαζί με χονδρό αλάτι, το ξίδι και το δαφνόφυλλο. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα τους αστακούς και τους βράζουμε για 10-12 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι, τους κόβουμε με μεγάλο κοφτε-ρό μαχαίρι κατά μήκος στη μέση.

Χτυπάμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου μαζί και το σερβίρουμε σε μπολάκι, πλάι στην πιατέλα με τα αστακουδάκια.

Για τον χρόνο βρασίματος, υπολογίζουμε γύρω στα 25 λεπτά για κάθε κιλό αστακού.

Άλλες συνταγές από το νησί: Αντίπαρος

Τα νησιά των Κυκλάδων