Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Νησιά /

Σαντορίνη

Τα νησιά των Κυκλάδων

Σαντορίνη

H ΣΤΡΟΓΓΎΛΗ Ή ΚΑΛΛΊΣΤΗ, Η ΘΉΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΙΈΩΝ ΤΗΣ ΣΠΆΡΤΗΣ, η Σάντα Ειρήνη των Ενετών, η Σαντορίνη της Καλντέρας και των μαγευτικών ηλιοβασιλεμάτων, έχει έναν γαστρονομικό πολιτισμό που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Κύριοι πρωταγωνιστές του, όπως δείχνουν οι ανασκαφές, το σταφύλι, το κρασί, η φάβα, η ζαφορά, η ελιά, τα ψάρια. Τα ίδια προϊόντα μέχρι σήμερα, που μαζί με το μοναδικό τοπίο έχουν κάνει τη Σαντορίνη έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ακολουθούν τους κατοίκους στο καθημερινό και το γιορταστικό τραπέζι. Το άνυδρο ηφαιστειογενές έδαφος και το μοναδικό μικροκλίμα δίνουν προϊόντα αξεπέραστης νοστιμιάς, που η λιτή κυκλαδίτικη κουζίνα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Κι αν ένας τόπος στην Ελλάδα μπορεί να καυχηθεί ότι επενδύει στη γαστρονομική του ταυτότητα, τούτος είναι η Σαντορίνη, χάρη στις μακροχρόνιες προσπάθειες αφιερωμένων και ακούραστων πρωτοπόρων.

Εστίαση στο νησί Σαντορίνη

Προϊόντα από το νησί Σαντορίνη

Συνταγές από το νησί Σαντορίνη

Τα νησιά των Κυκλάδων