Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Προϊόντα / Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα /

ΞΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 5 ΕΤΩΝ

Προϊόντα με καταγωγή

Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα

Ανακαλύψτε!

Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

ΞΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 5 ΕΤΩΝ

Γλυκό, αρωματικό, πολύπλοκο, το παλαιωμένο ξίδι Ασύρτικου γεννήθηκε στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ και βασίστηκε στην επινόηση μιας υβριδικής μεθόδου οξοποίησης, που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική συνταγή της Ορλεάνης με αυτήν του Aceto Balsamico της Ιταλίας. Ο μούστος του Ασύρτικου που δεν κρίνεται κατάλληλος για το ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη τα οποία για 4 χρόνια ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Το ένα μέρος, αφού γίνει ξηρό κρασί, αξιοποιείται σε δρύινους οξοποιητές των 500lt, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης. Το νέο ξηρό ξίδι που προκύπτει, παλαιώνει για 4 χρόνια μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 225lt. Το δεύτερο μέρος βράζει σε σιγανή φωτιά μέσα σε χάλκινες χύτρες και συμπυκνώνεται τουλάχιστον στο ένα τέταρτο του αρχικού του όγκου, δίνοντάς μας ένα παχύρρευστο αρωματικό πετιμέζι. Μετά από 4 χρόνια τα δύο αυτά μέρη του μούστου ενώνονται και δημιουργούν το γλυκό ξίδι που παλαιώνει για τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο, μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 500lt. Εμφιαλώνεται χωρίς άλλη κατεργασία ή φιλτράρισμα σε όμορφες φιάλες των 250ml, οι οποίες ανέρχονται στις 5.000 περίπου ανά εσοδεία!

Παραγωγός

ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Με σήμα τον αμμωνίτη Το απολίθωμα της αρχαίας θάλασσας – ο αμμωνίτης – σύμβολο της αιώνιας μνήμης και του φυσικού πλούτου της ελληνικής γης, έγινε το έμβλημα ενός ταξιδιού γεμάτου γνώση, εμπειρία και σεβασμό στην παράδοση. Η Gaia Wines, έχοντας ως αφετηρία της τρεις από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας – την ΠΟΠ Νεμέα, την ΠΓΕ Πελοπόννησο και την ΠΟΠ Σαντορίνη – φέρνει στο προσκήνιο το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο, δύο ποικιλίες που ενσαρκώνουν το βάθος, την πολυπλοκότητα και την αυθεντικότητα του ελληνικού terroir. Από την ΠΟΠ Νεμέα και τη γενναιόδωρη Πελοπόννησο με τις ΠΓΕ εκφράσεις της, με το μαλακό και φινετσάτο Αγιωργίτικο, μέχρι τις ηφαιστειακές εκτάσεις της ΠΟΠ Σαντορίνης, όπου το Ασύρτικο εκφράζει τη δύναμη της πέτρας και της θάλασσας, η Gaia Wines αναδεικνύει τον αμπελώνα της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 1994, δύο άνθρωποι με βαθιά γνώση και πάθος για το κρασί – ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γεωπόνος Α.Π.Θ. και Διδάκτορας Οινολογίας του Bordeaux II, και ο Λέοντας Καράτσαλος, επίσης Γεωπόνος Α.Π.Θ. – ξεκίνησαν ένα όραμα. Με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην παράδοση όσο και στην καινοτομία, μετουσίωσαν την επιστημονική τους κατάρτιση και τις εμπειρίες τους σε κρασιά που «ταξιδεύουν» τον οινόφιλο σε κάθε ποτήρι. Με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε περιοχής, καλλιεργούν και οινοποιούν με έναν τρόπο που ενώνει τη γη με τον ουρανό, την ιστορία με το μέλλον. Η GAIA WINES είναι ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις μοναδικές ΠΟΠ (Σαντορίνη και Νεμέα) και ΠΓΕ (Πελοπόννησος) ζώνες της Ελλάδας και στον παγκόσμιο οινικό πολιτισμό.

Άλλες σχετικές προτάσεις

Συνταγές στην κατηγορία: Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα