Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Νησιά /

Σύρος

Τα νησιά των Κυκλάδων

Σύρος

Η ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΗΣ ΣΎΡΟΥ δίνει μια εντυπωσιακή, αλλά και απόλυτα ρεαλιστική εικόνα της. Πίσω από την αστικής γοητείας Ερμούπολη και την Άνω Σύρα διαγράφεται ένα σκληρό και αφιλό-ξενο ορεινό τοπίο. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα για το νησί, που στην ουσία υπήρξε η πρώτη οικονομική πρωτεύουσα της ελεύ-θερης Ελλάδας στις αρχές του 19ου αιώνα. Χωρισμένο κυριολεκτικά στη μέση, με την πεδινή νότια πλευρά να φιλοξενεί τις περισσότερες καλλιέργειες και τη βορινή –δύσκολη σε πρόσβαση– τους κτηνοτρό-φους, έχει μια πλούσια γαστρονομική κληρονομιά τόσο αστική όσο και αγροτική. Γεύσεις από τη Χίο, τη Μικρά Ασία και την Πόλη μπλέ-κονται με τις ενετικές και τις γαλλικές των πολυταξιδεμένων εμπόρων και συναντιούνται με τη λιτή κουζίνα των αγροτών, που αξιοποιούν στο απόλυτο τις πρώτες ύλες τους. Παράλληλα, αναπτύσσεται η πα-ραγωγή των εμβληματικών γλυκών της, κάνοντας τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες συνώνυμα του νησιού. Το πρώτο βιβλίο γαστρονομικό βιβλίο μεταφράσμένο στα ελληνικά τυπώνεται στη Σύρο το 1828, στην <> του Ροϊδη μαγειρεύουν ραβιόλια και γαριδόσουπα, Ενώ στη <> του Καραγάτση σερβίρουν μαρουλοσαλάτα με ροκφόρ. Ολα μαζί μπερδεύονται γλυκά.

Εστίαση στο νησί Σύρος

Προϊόντα από το νησί Σύρος

Συνταγές από το νησί Σύρος

Τα νησιά των Κυκλάδων