Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Προϊόντα / Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα /

“6ΚΡΟΚΟ” ΑΒΓΑ ΣΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ

Προϊόντα με καταγωγή

Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα

Ανακαλύψτε!

Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

“6ΚΡΟΚΟ” ΑΒΓΑ ΣΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ

Η απαίτησή μας για “αυγό ημέρας” δεν είναι σχήμα λόγου. Μαζεύουμε τα αβγά μας κάθε μέρα στις 12:00, με επικεφαλής τον Γιάννη Παλαμάρη, και τρέχουμε να τα συσκευάσουμε αμέσως, με τα χέρια μας, σε εξάδες. Τα 6κροκά μας μπαίνουν κατευθείαν στα πλοία των 16:00 για να φθάσουν στα σημεία πώλησής τους αυθημερόν. Έτσι, πολλά μωρά τρώνε σίγουρα το αβγό τους την ίδια ημέρα της γέννησής του! Άλλωστε, οι συσκευασίες του 6κροκου αναγράφουν όχι μόνο ημερομηνία λήξης αλλά και γέννησης.
Maximize icon Product Featured Image

Παραγωγός

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ
Στην οικογένειά μας στη Σύρο, είμαστε αφιερωμένοι στη γη από πάππου προς πάππον. Δεν “βγήκαμε τώρα από το αβγό”! Από το 1970, ο πρόγονος Ιωάννης Παλαμάρης έγινε ονομαστός για τις καλλιέργειές του σε κηπευτικά, με μεγάλη φήμη ειδικά στο κολοκύθι. Από την οικογενειακή γη στη Σύρο, τα προϊόντα μας έφθαναν, εκτός από τις Κυκλάδες, στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Από εκεί, τα κολοκύθια Παλαμάρη είχαν μεγάλη ζήτηση για τη νοστιμιά τους στις περισσότερες λαϊκές αγορές της Αθήνας. Παράλληλα, οι γιαγιάδες της οικογένειας εξειδικεύτηκαν να φροντίζουν κότες με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγουν πεντανόστιμα αβγά και μάλιστα πολλά δίκροκα! Η παράδοση συνεχίζεται σήμερα από τον Γιάννη Παλαμάρη, που παρέλαβε εδώ και 12 χρόνια την επιχείρηση, μαζί με όλα τα μυστικά και την αφιερωμένη αγάπη στην αγροτική ζωή. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, εργαζόταν κανονικά στο αγρόκτημα, έτρεχε και μάθαινε κοντά στον πατέρα και τη μητέρα του, στους παππούδες και τις γιαγιάδες του, να φροντίζει τις καλλιέργειες και τα κοτέτσια και να μαζεύει τους καρπούς των κόπων του. Από τα 8 στρέμματα πατρογονικής γης, ο Γιάννης Παλαμάρης έχει εξαπλώσει σήμερα την αγροτική παραγωγή σε 40 στρέμματα γόνιμης γης, στον ευλογημένο τόπο καταγωγής του, τη Σύρα, όπως την αποκαλούσαν οι παππούδες του.

Άλλες σχετικές προτάσεις

Συνταγές στην κατηγορία: Διάφορα Παραδοσιακά Προϊόντα