Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Συνταγές / Πάρος /

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες

Πάρος
Ανάμεσα στους ψευτοκεφτέδες, αυτοί του κρεμμυδιού είναι παντός καιρού και γίνονται με υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Στην Πάρο, ο μαϊντανός και ο δυόσμος χρησιμοποιούνται χονδροκομμένοι και στο μείγμα μερικά κρεμμύδια είναι κομμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια για να τα «βρίσκεις».
Maximize icon Recipe Featured Image

Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 αυγά
3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, καλά κοσκινισμένο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα μυριστικά και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, φροντίζοντας να μη ρίξουμε πολλές ταυτόχρονα για να μην πέσει η θερμοκρασία του
ελαιολάδου και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Παραλλαγές

Στα μυρωδικά ο αυτοσχεδιασμός ταιριάζει σε αυτή τη συνταγή, αφού της πάνε όλα. Βασιλικός ή άνηθος με τη βοήθεια ρίγανης ή θυμαριού θα κάνει ακόμη πιο αρωματικό το αποτέλεσμα. Λίγο τριμμένο Κεφαλοτύρι στο μείγμα σπάει τη γλύκα του κρεμμυδιού.

Άλλες συνταγές από το νησί: Πάρος

Τα νησιά των Κυκλάδων