Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Προϊόντα / Ποτά / Αναψυκτικά /

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ

Προϊόντα με καταγωγή

Ποτά / Αναψυκτικά

Ανακαλύψτε!

Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ

Παλαιωμένο τσίπουρο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στα οποία έχει ωριμάσει κρασί μπορντώ ή βινσάντο. Τα βαρέλια καίγονται εσωτερικά (πολύ, μέτρια, λίγο ή καθόλου) πριν την εισαγωγή του αποστάγματος. Η παλαίωση διαρκεί από ένα έως πολλά έτη. Το έτος απόσταξης και η διάρκεια της παλαίωσης δηλώνεται στην ετικέτα με έναν τετραψήφιο κωδικό. Ο πρώτος διψήφιος αριθμός δηλώνει το έτος απόσταξης ενώ ο δεύτερος τα έτη παλαίωσης στο βαρέλι (καινοτομία της Makryonitis Syros Distillery). Κάθε χρόνο εμφιαλώνεται μικρή ποσότητα διαφορετικής παλαιότητας αποσταγμάτων και δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να διαπιστώνει και να συγκρίνει τη μεταβολή των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών με το χρόνο παλαίωσης. Ο χαρακτήρας του, οφείλεται μεταξύ άλλων και στις συνθήκες παλαίωσης που επηρεάζονται από τις έντονες κλιματολογικές αλλαγές του νησιού κατά τη διάρκεια του έτους.
Maximize icon Product Featured Image

Παραγωγός

MAKRYONITIS SYROS DISTILLERY
Το αποστακτήριο Makryonitis Syros Distillery αξιοποιώντας την σύγχρονη επιστημονική γνώση, αποτελεί εξέλιξη οικογενειακής παραδοσιακής απόσταξης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017, στο νησί Σύρος των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Κύρια δρατηριότητα του αποστακτηρίου είναι η απόσταξη στεμφύλων και φρέσκων σύκων, η παλαίωση τσίπουρου σε δρύινα βαρέλια, καθώς και η παρασκευή ούζου, λικέρ μαστίχας και λικέρ χαρούπι. Τα στέμφυλα που αποστάζουμε προέρχονται από τα μικρά ανεμοθαλασσοδαρμένα, ηλιόλουστα και άνυδρα Κυκλαδονήσια (Σύρος, Πάρος, Τήνος, Σέριφος, Θήρα) με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, στο οποίο οφείλεται η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών. Τα σύκα που αποστάζουμε προέρχονται από τη Σύρο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιλογή των στεμφύλων από τις κυκλαδίτικες ποικιλίες ασύρτικο, μονεμβασιά και σερφιώτικο, στην ποιότητα των σύκων που συλλέγουμε, στον έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, στην αργή απόσταξη, στον αυστηρό διαχωρισμό της καρδιάς του αποστάγματος και στην ωρίμανσή του. Σε όλη την παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιούμε αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.

Άλλες σχετικές προτάσεις

Ποτά / Αναψυκτικά

Ανοιχτόχρωμη ξανθιά μπύρα, με πλούσιο αφρό και αρώματα από Παριανό κριθάρι που μεστώνει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου.

Ποτά / Αναψυκτικά

Χυµός από λεµόνια Άνδρου 60%, νερό, ζάχαρη, ξύσµα λεµονιού. Με 60% χυμό λεμονιού Χωρίς συντηρητικά Χωρίς χρωστικές Χωρίς πρόσθετα Παστεριωµένο...

Ποτά / Αναψυκτικά

Χυµός από λεµόνια Άνδρου 60%, χυμός από σταφύλι 40%, ξύσµα λεμονιού & τζίντζερ. Με 60% χυμό λεμονιού Χωρίς συντηρητικά Χωρίς...