Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Προϊόντα / Κρασί /

ΠΑΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

Προϊόντα με καταγωγή

Κρασί

Ανακαλύψτε!

Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

ΠΑΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

Ερυθρός Ξηρός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 75% Μανδηλαριά – 25% Μονεμβασιά ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ Αυστηρά επιλεγμένοι παραθαλάσσιοι αμπελώνες από την ανατολική ακτογραμμή του νησιού. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Συνοινοποίηση της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της λευκής αρωματικής Μονεμβασιάς. ΠΑΛΑΙΩΣΗ 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Βαθυκόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες. Έντονα αρώματα ώριμων δαμάσκηνων και μπαχαρικών. Πληθωρικό στόμα, με ρωμαλέο σώμα και μακρά επίγευση ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Ψητά κόκκινα κρέατα, αλλαντικά, μαγειρευτό κρέας με κόκκινες σάλτσες. Σερβίρεται στους 18 -20℃
Maximize icon Product Featured Image

Παραγωγός

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ
Το οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Ξεκίνησε το 1910 από τον Μανώλη Μωραΐτη. Καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από διαλεχτά αμπελοτόπια του νησιού. Σήμερα η 4η γενιά της οικογένειας καλλιεργεί στον ιδιόκτητο αμπελώνα 100 στρεμμάτων γνωστές και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Συνδυάζει την μακρόχρονη παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά αναδεικνύοντας το μοναδικό terroir της Πάρου.

Άλλες σχετικές προτάσεις

Κρασί

Ποικιλιακή Σύνθεση / Οινοποίηση: 100% Μαυροτράγανο από τον εκπληκτικό αμπελώνα Clos Stegasta. Ζύμωση με ολόκληρα τσαμπιά και άσπαστες ρώγες σε...

Κρασί

Ποικιλιακή Σύνθεση / Οινοποίηση: Ένα χαρμάνι 80% Αυγουστιάτη και 20% Μαυροτράγανο, από τους αμπελώνες Σπαρβέρι και Άγιος Δημήτριος σε υψόμετρο...

Κρασί

αντορίνη (Ρ)αμπελιά, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100% Αµπελώνες: Συγκεκριμένο αμπελοτόπι στη περιοχή Πύργου-Μεγαλοχωρίου Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και...

Κρασί

Νυχτέρι, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100% Αµπελώνας: Μεγαλοχωρίου. Οινοποίηση : Ο τρύγος έγινε σε υπερώριμα σταφύλια με το χέρι και παρέμειναν...

Κρασί

Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100% Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου. Οινοποίηση: Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε με το χέρι και τα...