Η Σύρος φιλοξενεί για πρώτη φορά τη Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Forum του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυάζεται με το Συμπόσιο του Δικτύου Aegean Cuisine Cyclades 2025 με θέμα «Η Γεύση της Αυθεντικότητας», που ακολουθεί την επόμενη μέρα.
Το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR), το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Δίκτυο Aegean Cuisine διοργανώνουν ένα διήμερο διαλόγου και ζύμωσης για το παρόν και το μέλλον των νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε. και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.
Στις εργασίες του διημέρου, που ξεκινά την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025, συμμετέχουν και παρεμβαίνουν διαδικτυακά: εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI, DG REGIO), η Πρόεδρος και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι της Πολιτείας, οι τοπικές Αρχές, πανεπιστημιακοί, παραγωγοί, εκπρόσωποι συνεταιριστικών ενώσεων, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, τα μέλη του Δικτύου INSULEUR και τα μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine.
Syros is hosting for the first time the General Assembly and the Annual Forum of the Network of Island Chambers of the European Union (INSULEUR) and this event is combined with the Symposium of the Aegean Cuisine Cyclades Network 2025 on the theme “The Taste of Authenticity”, which follows the next day.
The Network of Island Chambers of the EU (INSULEUR), the Chamber of Cyclades and the Aegean Cuisine Network are organizing a two-day dialogue and fermentation on the present and future of the island regions of the EU and sustainable development with an emphasis on the primary sector.
In the two-day work, which begins on Friday, October 17, 2025, the following will participate and intervene online: representatives of the European Commission (DG AGRI, DG REGIO), the President and members of the European Parliament, members of the Hellenic Parliament, representatives of the State, local authorities, academics, producers, representatives of cooperative associations, writers, journalists, members of the INSULEUR Network and members of the Aegean Cuisine Network.