Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…
Ανακαλύψτε τη μαγεία του Αιγαίου, όπου τα γαλάζια νερά συναντούν τα λευκά χωριά, η παράδοση ζει σε κάθε γωνιά. και κάθε νησί κρύβει τη δική του ιστορία…
Προϊόντα
Γευτείτε τον πλούτο του Αιγαίου μέσα από τα τοπικά του προϊόντα. Ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα, παραδοσιακά τυριά και τόσα άλλα καλούδια…
Εστίαση
Ζήστε τη φιλοξενία του Αιγαίου στα τοπικά εστιατόρια, όπου κάθε πιάτο φτιάχνεται με αγάπη, φρέσκα υλικά και την αιώνια γεύση της θάλασσας…
Παραγωγοί
Γνωρίστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του Αιγαίου. Ελαιοπαραγωγοί, οινοποιοί και τεχνίτες που με μεράκι…
Συνταγές
Φέρτε το Αιγαίο στο τραπέζι σας με συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Φρέσκα υλικά, απλές τεχνικές και γεύσεις…
ΠΠΓΕ Κυκλάδες, Οίνος λευκός ξηρός, Μονεμβασιά και Κουντούρα
Το πρώτο κρασί που παρήγαγε το οινοποιείο μας, χαρμάνι λευκών, νησιώτικων ποικιλιών, δροσερό, ντελικάτα φρουτώδες, με ζουμερά ροδάκινα, αχλάδια και ανανάδες στη μύτη. Κρασί ελαφρύ και φρέσκο, με μέτριο όγκο στο στόμα, και επίγευση γεμάτη φρούτο. Δοκιμάστε το με μεζέδες, πίτες, λευκά τυριά, ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρεατικά.
Μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς και εμπειρίας ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι. Κάπως έτσι το 2011 δημιουργήθηκε το Οινοποιείο Χατζάκη από τον οινολόγο Νίκο Χατζάκη, με αποστολή να δημιουργεί κρασιά που μιλάνε για τον τόπο από όπου προέρχονται, με σεβασμό στη φύση και στην αυθεντικότητα του χαρακτήρα τους.
Κρασιά που να καταφέρνουν να αναδείξουν τα διαφορετικά εδάφη όπου φυτεύονται οι αμπελώνες, τα υψόμετρα και τις κλίσεις τους, σε άλλα τη νιότη τους και σε άλλα την παλαιότητα των κλημάτων. Η επιθυμία μας είναι να δημιουργούμε μοναδικά κρασιά, με ξεκάθαρες τις διαφορές και τις ομοιότητές τους, με ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών ποικιλιών, των ανθεκτικών στο πέρασμα των χρόνων.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια αναπτύξαμε μια ιδιαίτερη σχέση με τα παλιά αμπέλια, συνεργαστήκαμε με ντόπιους αμπελουργούς, και ταυτόχρονα φυτεύουμε και τους δικούς μας αμπελώνες, τους οποίους καλλιεργούμε με φροντίδα και υπομονή.
Σεβόμενοι την ατομικότητα του σταφυλιού στο οινοποιείο, τα κρασιά μας είναι όπως και τα αμπέλια, έχουν χαρακτήρα, προσωπικότητα και ιδιαιτερότητες, είναι διακριτικά και φίνα, καλόγουστα και κομψά, με βάθος και πολυπλοκότητα. Η ανεξάντλητη δημιουργικότητα και η διάθεση για πειραματισμούς, μας δίνει κάθε τόσο νέες γευστικές εμπειρίες, με αρκετές one off, και όχι μόνο, εμφιαλώσεις.