Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…
Ανακαλύψτε τη μαγεία του Αιγαίου, όπου τα γαλάζια νερά συναντούν τα λευκά χωριά, η παράδοση ζει σε κάθε γωνιά. και κάθε νησί κρύβει τη δική του ιστορία…
Προϊόντα
Γευτείτε τον πλούτο του Αιγαίου μέσα από τα τοπικά του προϊόντα. Ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα, παραδοσιακά τυριά και τόσα άλλα καλούδια…
Εστίαση
Ζήστε τη φιλοξενία του Αιγαίου στα τοπικά εστιατόρια, όπου κάθε πιάτο φτιάχνεται με αγάπη, φρέσκα υλικά και την αιώνια γεύση της θάλασσας…
Παραγωγοί
Γνωρίστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του Αιγαίου. Ελαιοπαραγωγοί, οινοποιοί και τεχνίτες που με μεράκι…
Συνταγές
Φέρτε το Αιγαίο στο τραπέζι σας με συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Φρέσκα υλικά, απλές τεχνικές και γεύσεις…
Ποικιλιακή Σύνθεση / Οινοποίηση: 100% Μαυροτράγανο από τον εκπληκτικό αμπελώνα Clos Stegasta. Ζύμωση με ολόκληρα τσαμπιά και άσπαστες ρώγες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με γηγενείς ζύμες απομονωμένες εργαστηριακά από τους αμπελώνες μας. Το κρασί ωριμάζει για περίπου ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων, το 20% των οποίων είναι καινούργια. Σημειώσεις γευσιγνωσίας: Ένα σαγηνευτικό κρασί με πληθώρα αρωμάτων. Ρίγανη και βιολέτες ‘τυλιγμένες’ γύρω από έναν πυρήνα μαύρων κερασιών, πράσινου πιπεριού και καβουρδισμένου εσπρέσο. Το στόμα ολοκληρωμένο με τις βελούδινες τανίνες να οδηγούν σε ένα πολύπλοκο γευστικό τελείωμα. Γοητευτικό κρασί, μαλακής υφής χωρίς γωνίες. Νόστιμο από το ξεκίνημα του, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την παλαίωση στη φιάλη
Ήταν περίπου 15 χρόνια πριν όταν ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος και ο Gerard Margeon παθιάστηκαν με ένα αμπελώνα που βρισκόταν στην κορυφή ενός βράχου χαμένου στο Αιγαίο, το νησί της Τήνου.
Καθώς αυτός ο καλοφυτεμένος αμπελώνας αναπτυσσόταν και ωρίμαζε με προσκάλεσαν πριν δύο χρόνια να αφοσιωθώ μαζί τους στη δημιουργία των κρασιών.
Η μαγεία του τόπου, η αγριάδα του κλίματος στο νησί, το στρες στο οποίο υποβάλλονται τα αμπέλια μαρτυρούν μία φιλοσοφία παραγωγής βασισμένη στην καθαρότητα.Μετά από δύο χρόνια αμπελουργίας βασισμένης στη διαμόρφωση του εδάφους, το βάθος του ριζικού συστήματος των φυτών και τη βελτίωση της ανοσοποίησής τους, η σοδειά του 2017 μας επέτρεψε να παράξουμε κρασιά σπάνιας ενέργειας και ταυτότητας.
Βασισμένοι σε αυτόχθονες ποικιλίες, το Ασύρτικο για τα λευκά, φυτεμένο σε γρανιτική άμμο, μας έδωσε πολύπλοκα, κρυστάλλινα κρασιά. Το Μαυροτράγανο για τα κόκκινα, φυτεμένο σε σχιστόλιθο συνέβαλε σε μία θαυμάσια δύναμη και φινέτσα.
Χωρίς αμφιβολία βιώνουμε κρασιά ενός τόπου με ξεχωριστή σπανιότητα.
Πρέπει κάποιος να περπατήσει οπωσδήποτε σε αυτή τη γή, να αναπνεύσει τον αέρα της Τήνου για να καταλάβει τη διάσταση τόπου.
αντορίνη (Ρ)αμπελιά, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100% Αµπελώνες: Συγκεκριμένο αμπελοτόπι στη περιοχή Πύργου-Μεγαλοχωρίου Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και...
Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100% Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου. Οινοποίηση: Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε με το χέρι και τα...