Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…
Ανακαλύψτε τη μαγεία του Αιγαίου, όπου τα γαλάζια νερά συναντούν τα λευκά χωριά, η παράδοση ζει σε κάθε γωνιά. και κάθε νησί κρύβει τη δική του ιστορία…
Προϊόντα
Γευτείτε τον πλούτο του Αιγαίου μέσα από τα τοπικά του προϊόντα. Ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα, παραδοσιακά τυριά και τόσα άλλα καλούδια…
Εστίαση
Ζήστε τη φιλοξενία του Αιγαίου στα τοπικά εστιατόρια, όπου κάθε πιάτο φτιάχνεται με αγάπη, φρέσκα υλικά και την αιώνια γεύση της θάλασσας…
Παραγωγοί
Γνωρίστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του Αιγαίου. Ελαιοπαραγωγοί, οινοποιοί και τεχνίτες που με μεράκι…
Συνταγές
Φέρτε το Αιγαίο στο τραπέζι σας με συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Φρέσκα υλικά, απλές τεχνικές και γεύσεις…
Με την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, ο 15χρονος Γεώργιος Συκουτρής, εκ Σμύρνης, παππούς της σημερινής ιδιοκτήτριας, φθάνει στη Σύρο φέρνοντας μαζί του την τέχνη του λουκουμοποιού από την οικογενειακή επιχείρηση. Το 1928 αποκτά το προσωπικό του εργαστήριο στο νησί, παράγοντας με τον παραδοσιακό τρόπο λουκούμι και χαλβαδόπιττα.
Διατηρώντας αναλλοίωτη τη συνταγή των προϊόντων εδώ και τέσσερεις γενιές, χρησιμοποιούνται μόνο αγνά υλικά: νερό πηγής, ζάχαρη, άμυλο, μαστίχα Χίου, ροδοζάχαρη, θυμαρίσιο μέλι, ξηροί καρποί, αυγά, αναμειγνύονται με μεράκι και συσκευάζονται «στο χέρι».
Παρασκευάζονται στο τελευταίο παραδοσιακό εργαστήριο στη Σύρο, το οποίο λειτουργεί από τότε ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.
Η Χαλβαδόπιττα Αμυγδάλου «Συκουτρής» τιμήθηκε με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο Great Taste Awards στο Λονδίνο το 2003.
Η αποδοχή των προϊόντων μας διαχρονικά, δείχνει ότι ο σεβασμός στην παράδοση είναι το «υλικό» που συνδέει τη βιοτεχνία μας με τους καταναλωτές.