Aegean Cuisine

Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…

Βρίσκεστε εδώ:

Αρχική / Προϊόντα / Κρασί /

ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENTED

Προϊόντα με καταγωγή

Κρασί

Ανακαλύψτε!

Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENTED

Το ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Wild Ferment αποτελεί μία τολμηρή, ανεπιτήδευτη και απολύτως ιδιοσυγκρασιακή έκφραση του Ασύρτικου. Μια ετικέτα που τολμά να αναδείξει τις ανεξερεύνητες πλευρές αυτής της πολυσχιδούς ποικιλίας, μέσα από ένα οινοποιητικό εγχείρημα με έντονο πειραματισμό και σεβασμό στην παράδοση. Το σταφύλι προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, και πρόκειται για το αρωματικότερο Ασύρτικο του νησιού. Προσεκτικά διαλεγμένο, για την ωριμότητα και την ποιότητά του, αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC, απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt. και σε καινούργια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός και γαλλικής ακακίας των 225lt. Εκεί, αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει χωρίς καμία παρέμβαση από μέρους μας. Είναι το σημείο όπου η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση. Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν, είναι εκείνα που τελικά θα καθορίσουν το χαρακτήρα του κρασιού, σε κάθε δεξαμενή και βαρέλι. Με το πέρας της διαδικασίας, επιλέγουμε μόνο τις δεξαμενές και τα βαρέλια που θεωρούμε κατάλληλα. Αυτή η αβεβαιότητα στην παραγωγή έχει και μία θετική πλευρά: Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε μια νέα διάσταση αυτής της πραγματικά πολυπρόσωπης ποικιλίας. Μια ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν συμπεριφορά ερυθρών! Το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment έχει 7-8 χρόνια δυναμικό παλαίωσης. Περάστε τον σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε.

Παραγωγός

ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Με σήμα τον αμμωνίτη Το απολίθωμα της αρχαίας θάλασσας – ο αμμωνίτης – σύμβολο της αιώνιας μνήμης και του φυσικού πλούτου της ελληνικής γης, έγινε το έμβλημα ενός ταξιδιού γεμάτου γνώση, εμπειρία και σεβασμό στην παράδοση. Η Gaia Wines, έχοντας ως αφετηρία της τρεις από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας – την ΠΟΠ Νεμέα, την ΠΓΕ Πελοπόννησο και την ΠΟΠ Σαντορίνη – φέρνει στο προσκήνιο το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο, δύο ποικιλίες που ενσαρκώνουν το βάθος, την πολυπλοκότητα και την αυθεντικότητα του ελληνικού terroir. Από την ΠΟΠ Νεμέα και τη γενναιόδωρη Πελοπόννησο με τις ΠΓΕ εκφράσεις της, με το μαλακό και φινετσάτο Αγιωργίτικο, μέχρι τις ηφαιστειακές εκτάσεις της ΠΟΠ Σαντορίνης, όπου το Ασύρτικο εκφράζει τη δύναμη της πέτρας και της θάλασσας, η Gaia Wines αναδεικνύει τον αμπελώνα της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 1994, δύο άνθρωποι με βαθιά γνώση και πάθος για το κρασί – ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γεωπόνος Α.Π.Θ. και Διδάκτορας Οινολογίας του Bordeaux II, και ο Λέοντας Καράτσαλος, επίσης Γεωπόνος Α.Π.Θ. – ξεκίνησαν ένα όραμα. Με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην παράδοση όσο και στην καινοτομία, μετουσίωσαν την επιστημονική τους κατάρτιση και τις εμπειρίες τους σε κρασιά που «ταξιδεύουν» τον οινόφιλο σε κάθε ποτήρι. Με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε περιοχής, καλλιεργούν και οινοποιούν με έναν τρόπο που ενώνει τη γη με τον ουρανό, την ιστορία με το μέλλον. Η GAIA WINES είναι ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις μοναδικές ΠΟΠ (Σαντορίνη και Νεμέα) και ΠΓΕ (Πελοπόννησος) ζώνες της Ελλάδας και στον παγκόσμιο οινικό πολιτισμό.

Άλλες σχετικές προτάσεις

Κρασί

Ποικιλιακή Σύνθεση / Οινοποίηση: Ένα χαρμάνι 80% Αυγουστιάτη και 20% Μαυροτράγανο, από τους αμπελώνες Σπαρβέρι και Άγιος Δημήτριος σε υψόμετρο...

Κρασί

Ποικιλιακή Σύνθεση / Οινοποίηση: 100% Μαυροτράγανο από τον εκπληκτικό αμπελώνα Clos Stegasta. Ζύμωση με ολόκληρα τσαμπιά και άσπαστες ρώγες σε...

Κρασί

αντορίνη (Ρ)αμπελιά, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100% Αµπελώνες: Συγκεκριμένο αμπελοτόπι στη περιοχή Πύργου-Μεγαλοχωρίου Οινοποίηση: Ο τρύγος έγινε με το χέρι και...

Κρασί

Νυχτέρι, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100% Αµπελώνας: Μεγαλοχωρίου. Οινοποίηση : Ο τρύγος έγινε σε υπερώριμα σταφύλια με το χέρι και παρέμειναν...

Κρασί

Rosette, ΠΓΕ Κυκλάδες, Μανδηλαριά 100% Αµπελώνες: Πύργου, Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου. Οινοποίηση: Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε με το χέρι και τα...