Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα ανεμοδαρμένα, θαλασσοδαρμένα και μοναδικής ομορφιάς νησιά καταμεσής του Αιγαίου. Ο μύθος θέλει να κάνουν κύκλο γύρω από τη Δήλο την γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης…
Ανακαλύψτε τη μαγεία του Αιγαίου, όπου τα γαλάζια νερά συναντούν τα λευκά χωριά, η παράδοση ζει σε κάθε γωνιά. και κάθε νησί κρύβει τη δική του ιστορία…
Προϊόντα
Γευτείτε τον πλούτο του Αιγαίου μέσα από τα τοπικά του προϊόντα. Ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα, παραδοσιακά τυριά και τόσα άλλα καλούδια…
Εστίαση
Ζήστε τη φιλοξενία του Αιγαίου στα τοπικά εστιατόρια, όπου κάθε πιάτο φτιάχνεται με αγάπη, φρέσκα υλικά και την αιώνια γεύση της θάλασσας…
Παραγωγοί
Γνωρίστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του Αιγαίου. Ελαιοπαραγωγοί, οινοποιοί και τεχνίτες που με μεράκι…
Συνταγές
Φέρτε το Αιγαίο στο τραπέζι σας με συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Φρέσκα υλικά, απλές τεχνικές και γεύσεις…
Μανταρίνια θερμικά επεξεργασμένα και συσκευασμένα σε γυάλινο βάζο με σιρόπι. Το
προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Συστατικά: Μανταρίνι, ζάχαρη, χυμός λεμονιού, νερό.
Συνθήκες Συντήρησης: Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα
φυλάσσεται στο ψυγείο. Ενδείκνυται για την χρήση σε πρωινό πάνω σε φρυγανιά ή ψωμί αλλά και ως υλικό μέσα
σε γλυκά όπως σε κέικ.
Η αγάπη μας για τη γη και τα προϊόντα της ξεκινά από την οικογένεια μας, που εδώ και
χρόνια ασχολείται με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων – κυρίως αγκινάρας, αλλά
και άλλων φρούτων και λαχανικών. Πολλά από αυτά τα αγαθά, παρόλο που ήταν
ποιοτικά και φρέσκα, συχνά περίσσευαν.
Από μικρή συνήθιζα να φτιάχνω στο σπίτι μαρμελάδες και γλυκίσματα, τόσο για
προσωπική χρήση όσο και για κεράσματα σε φίλους και συγγενείς. Η θετική
ανταπόκριση που λάμβανα ήταν η αφορμή να γεννηθεί η εξής ιδέα: να αξιοποιήσω τα
προϊόντα που δεν μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά και να τα μετατρέψω σε
εκλεκτά εδέσματα. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στη μεταποίηση, με δημιουργίες όπως
μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, ντοματες λιαστές και τουρσί αγκινάρας.
Η αγκινάρα, άλλωστε, αποτελεί τοπική καλλιέργεια του νησιού μας και είναι άρρηκτα
δεμένη με την παράδοση και τον τόπο μας. Με αφορμή την αφθονία του προϊόντος στο
νησί, βρήκα τρόπους να την αξιοποιήσω σε νέες μορφές, αναδεικνύοντάς την μέσα από
γλυκά και εδέσματα που μπορούν να καταναλωθούν με διαφορετικούς και
πρωτότυπους τρόπους.
Στόχος μου ήταν – και παραμένει – να συνεχίσω τις παραδοσιακές οικογενειακές
συνταγές, δίνοντάς τους όμως μια σύγχρονη πινελιά. Έτσι, σε αρκετές δημιουργίες
ενσωμάτωσα στοιχεία εκμοντερνισμού, όπως η προσθήκη ξηρών καρπών και
σοκολάτας, προσφέροντας μια νέα γευστική εμπειρία χωρίς να αλλοιώνεται η
αυθεντικότητα της παράδοσης.Με την πάροδο του χρόνου, η προσπάθεια αυτή εξελίχθηκε και άνοιξε τον δρόμο για τη
δημιουργία και άλλων προϊόντων, πάντα με σεβασμό στην πρώτη ύλη, στη γη μας και
στις τοπικές καλλιέργειες.
Αυτό που ξεκίνησε ως οικογενειακό μεράκι, σήμερα αποτελεί μια δημιουργική
διαδρομή που συνεχώς αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται, με όραμα να προσφέρει
γεύσεις που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και αναδεικνύουν τον πλούτο του
τόπου μας.